Bozcaada'dan Merhaba...

Kışlar çabuk geçiyor.
Yıllardır her kış Bozcaada Sözlüğü'nü bitireceğim diye başlayıp, Mart ayında da pes etmekten bıktım.
Hem yazdıklarımı sabitlemek, hem de sizlerin katkılarıyla sözlüğe farklı renkler katmak için bu bloğu açtım.
Bozcaada Sözlüğü'ne katkıda bulunmak isterseniz, ki isteyin, "Nasıl Katkıda Bulunabilirim?" bölümünden ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Başka önerileriniz varsa "Öneriler" bölümüne yazabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Melih Güney

17 Nisan 2008 Perşembe

Bozcaada Sözlüğü'ne Nasıl Yazarım?

Nasıl Katkıda Bulunabilirim?

1- Mevcut maddelere katkıda bulunmak için yazacağınız maddenin başharfine sağ taraftaki alfabeden tıklayın. Açılan sayfada katkıda bulunmak istediğiniz maddeyi bularak ona tıklayın ve açılan sayfanın sonunda göreceğiniz "yorum" yazısına tıklayın. Yazınızı yazdıktan sonra gönderin. Eğer yazacağınız maddeye tıkladığınızda sayfa açılmıyorsa bu maddeye henüz giriş yapılmamış demektir. Bulunduğunuz sayfanın altındaki "yorum gönder"e tıklayarak yazınızı gönderebilirsiniz.

2- Bozcaada Sözlüğü'ne yeni bir madde ile katkıda bulunmak istiyorsanız yazacağınız maddenin başharfine sağ taraftaki alfabeden tıklayın. Bu sayfanın sonunda göreceğiniz "yorum" yazısına tıklayın. Yazınızı yazdıktan sonra gönderin. Yazınızın başlığına "Yeni Madde" ibaresini koymayı unutmayın.

3- Her katkınızın başında aşağıdaki örnek kalıbı kullanın:

(Yeni maddeyse:
"Yeni Madde": Ayazma)
Madde adı: Ayazma
Maddeyi yazan: Gerçek adınız veya takma adınız ( lütfen tüm yazılarınızda aynı adınızı veya aynı takma adınızı kullanın. Böylece sizin yazılarınızı okumak isteyenler diğer yazılarınıza kolayca ulaşabilirler.)
Madde yazılış tarihi: 10.10.2007
Tanım: Ayazma ile ilgili katkılarınız...
Bağlantılar: Ayazma Panayırı, 26 Temmuz, Sulubahçe,....

4- Kişi adı ile ilgili bir yazı yazmak istiyorsanız:
Örnek: İrfan ARAL veya ARAL İrfan olarak yazabilirsiniz. Başka bir deyişle İ harfine veya A harfine ekleyebilirsiniz.

5- Yazılarınızı yazarken sizden önce o konuda yazanlara cevap niteliğinde yazmamaya özen gösterin.

6- Şart olmamakla beraber, bir maddeyi ilk yazanların mümkün olduğunca nesnel, tanımlayıcı ve ansiklopedik olmasına özen göstermeleri beklenir. Öznel değerlendirmeleriniz ve yazılarınızın ise zaten bu sözlüğün esasını oluşturması umulur.

7- Maddelere katkı dışında sözlüğün / bloğun gelişmesi için aklınıza gelen her türlü öneriyi "Öneriler" bölümüne yazabilirsiniz.

8- Ticari işletme adlarının kaba reklam kokmadığı durumlarda belirtilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Şikayetlerin yeri ise burası değildir.

9- Yazdığınız madde ile ilgili daha önceden yazılmış olan maddelerle ilinti kurulmasını istiyorsanız örnek kalıptaki "Bağlantılar" bölümünde belirtin.

Hiç yorum yok:

Blogta Markerly uygulaması vardır.
- Paylaşmak istediğiniz resmin üzerinde durun ve tıklayın.
- Paylaşmak istediğiniz metni belirleyin ve tıklayın.


Related Posts with Thumbnails