
Derinsu mercanı olarak da bilinir!
İstisnai bir balıktır, denizden yeni çıkmış en uydurma balık bile biraz olsun lezzetlidir ya, sarpa bu kurala uymaz. O her zaman ve ne yaparsanız yapın lezzetli bir yemek haline dönüşemez.
Oltaya geldiğinde, oltadan çıkarmaya çalışırken az sıksan üstünü başını batırır. İyi kokmaz ve bu koku pişirirken koca bir defne ağacını içine gömsen yine çıkmaz.
Görüntü süperdir ama.
Onun yakışıklılığına kanıp herkes hayatta bir kere sarpa alır.
Bir kere yer mi, o bilinmez...
Madde Yazılış Tarihi: 27.05.2008
Yazan: Melih
2-
Eski adalıların koruk zamanı yemeyi adet edindikleri bir balıktır. Bu dönemde gelebileceği en lezzetli hale geldiği iddia edilir. Pilakisi yapılır ve koruk suyu ile tatlandırılmak suretiyle afiyetle yenilir.
Ve fakat, ilk ada tatilimizde, eylül ayında, lezzetine doyamadığımız lipsosun arkasından buğulama olarak gelip, tarif edilemez hayal kırıklıklarına uğramamıza neden olan balık olarak da hafızamızdaki yerini her daim korumaktadır.
Madde Yazılış Tarihi: 03.06.2009
Yazan: Notos
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder