Bozcaada'dan Merhaba...

Kışlar çabuk geçiyor.
Yıllardır her kış Bozcaada Sözlüğü'nü bitireceğim diye başlayıp, Mart ayında da pes etmekten bıktım.
Hem yazdıklarımı sabitlemek, hem de sizlerin katkılarıyla sözlüğe farklı renkler katmak için bu bloğu açtım.
Bozcaada Sözlüğü'ne katkıda bulunmak isterseniz, ki isteyin, "Nasıl Katkıda Bulunabilirim?" bölümünden ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Başka önerileriniz varsa "Öneriler" bölümüne yazabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Melih Güney

27 Mayıs 2008 Salı

BOKLU SARPA

BOKLU SARPA

1-
Derinsu mercanı olarak da bilinir!

İstisnai bir balıktır, denizden yeni çıkmış en uydurma balık bile biraz olsun lezzetlidir ya, sarpa bu kurala uymaz. O her zaman ve ne yaparsanız yapın lezzetli bir yemek haline dönüşemez.
Oltaya geldiğinde, oltadan çıkarmaya çalışırken az sıksan üstünü başını batırır. İyi kokmaz ve bu koku pişirirken koca bir defne ağacını içine gömsen yine çıkmaz.
Görüntü süperdir ama.
Onun yakışıklılığına kanıp herkes hayatta bir kere sarpa alır.
Bir kere yer mi, o bilinmez...

Madde Yazılış Tarihi: 27.05.2008
Yazan: Melih

2-

Eski adalıların koruk zamanı yemeyi adet edindikleri bir balıktır. Bu dönemde gelebileceği en lezzetli hale geldiği iddia edilir. Pilakisi yapılır ve koruk suyu ile tatlandırılmak suretiyle afiyetle yenilir.
Ve fakat, ilk ada tatilimizde, eylül ayında, lezzetine doyamadığımız lipsosun arkasından buğulama olarak gelip, tarif edilemez hayal kırıklıklarına uğramamıza neden olan balık olarak da hafızamızdaki yerini her daim korumaktadır.

Madde Yazılış Tarihi: 03.06.2009
Yazan: Notos

Hiç yorum yok:

Blogta Markerly uygulaması vardır.
- Paylaşmak istediğiniz resmin üzerinde durun ve tıklayın.
- Paylaşmak istediğiniz metni belirleyin ve tıklayın.


Related Posts with Thumbnails