Bozcaada'dan Merhaba...

Kışlar çabuk geçiyor.
Yıllardır her kış Bozcaada Sözlüğü'nü bitireceğim diye başlayıp, Mart ayında da pes etmekten bıktım.
Hem yazdıklarımı sabitlemek, hem de sizlerin katkılarıyla sözlüğe farklı renkler katmak için bu bloğu açtım.
Bozcaada Sözlüğü'ne katkıda bulunmak isterseniz, ki isteyin, "Nasıl Katkıda Bulunabilirim?" bölümünden ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Başka önerileriniz varsa "Öneriler" bölümüne yazabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Melih Güney

30 Nisan 2008 Çarşamba

CORVUS

CORVUS

Özelleştirmelere karşı çıkabilir, ya da özelleştirmeleri savunduğunuz halde olumsuz örnekleri görüp canınız sıkılabilir. Ama Corvus bu iki duruma da uymuyor.
Tekel'in Tuzburnu'ndaki işletmesi özelleştirme kapsamına alındığında başta bağcılar olmak üzere herkesin keyfi kaçmıştı. Reşit Soley orayı satın alıp yeni bağlar yetiştirmeye başlayınca ise bu durum değişmeye başladı: İşletme amacına uygun olarak kullanılacaktı. İşletmenin amacı da zaten Bozcaada bağcılığına katkı sağlamak değil miydi?
Corvus ne zaman, nasıl kuruldu gibi ansiklopedik bilgiler edinmek isterseniz sizi şöyle alalım.
Çürük çarık, ne olursa Tekel'e vermeye alışmış Ada bağcısının keyfi fakat pek uzun sürmedi: Çünkü Corvus Tekel değildi ve yalnızca kendi belirlediği kalitede üzüm alıyordu. Bağcı anladı: Kaliteli ürün üretmeli.
Sadece böyle bir düşüncenin varlığının Ada'lı üretici tarafından anlaşılmasına katkı sağladığı için bile Corvus'a başka bir deyişle Reşit Soley'e teşekkür etmeli.

Madde Yazılış Tarihi: 30 Nisan 2008
Yazan: Melih

Hiç yorum yok:

Blogta Markerly uygulaması vardır.
- Paylaşmak istediğiniz resmin üzerinde durun ve tıklayın.
- Paylaşmak istediğiniz metni belirleyin ve tıklayın.


Related Posts with Thumbnails