Bozcaada'dan Merhaba...

Kışlar çabuk geçiyor.
Yıllardır her kış Bozcaada Sözlüğü'nü bitireceğim diye başlayıp, Mart ayında da pes etmekten bıktım.
Hem yazdıklarımı sabitlemek, hem de sizlerin katkılarıyla sözlüğe farklı renkler katmak için bu bloğu açtım.
Bozcaada Sözlüğü'ne katkıda bulunmak isterseniz, ki isteyin, "Nasıl Katkıda Bulunabilirim?" bölümünden ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Başka önerileriniz varsa "Öneriler" bölümüne yazabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Melih Güney

27 Haziran 2008 Cuma

DENİZAŞIRI


DENİZAŞIRI



2005 yılından beri Deniz Pak'ın Poyrazlimanı'ndaki evinden, kendi deyişiyle "mütevazi ev stüdyosu"ndan her hafta Salı günleri saat 11:00'da Istanbul'da yayın yapan "Açık Radyo 94,9"da gerçekleştirdiği programının ismi.

Her hafta Bozcaada'dan konuklarla keyifli sohbetler yapıyor, kimi zaman da kendi müzik arşivinden muhteşem müzikler çalıyor. Taşınabilir stüdyosuyla denizaşırı başka mekanlara gidip, bir anda Kazdağları'ndan kazların ayinini Tuncel Kurtiz'in olağanüstü sesinden dinletiyor.

Yaz-kış her hafta yayın yapan ve yayın hayatında 3. senesini dolduran bu programın Bozcaada gibi küçücük bir adadan hala istikrarla sürdürmesi takdir topluyor.
Bir anlamda sesli tarih calismasi yapan Deniz Pak'ın mütevazi ev studyosuna konuk olanlardan bazıları:
Yakar Kaptan, Hayati Talay (şimdi aramızda yoklar) Ahmet Talay, Reşit Soley, Haşim Yunatçı,Tuncel Kurtiz, Melih Güney, Antula Arvanitoglu, Haluk Sahin, Ferai-Lütfi Tınç, Ali Saydam, Sevan Nişanyan, Kasım Zoto, Simyon Salto, Fethi Kayaalp, Ferhan Şensoy, Gunduz Gokce, Rüstem Aslan ve daha yazamayacagim niceleri.
Yıllar once Mesut Yar gazetedeki köşesinden Denizaşırı ile ilgili sunları yazmış:
"Biri Sizi Dinliyor

Ada kalesi düşmeden
Önceki gün Bozcaada'dan söz etmiştim. Ben sonradan oralıyım. Ama 25 yıldır yolculuklarım vardır adaya. Hani çılgın kalabalıktan uzak misali. Oysa artık çılgın kalabalığın tam ortasında ada. Neyse konumuz başka. Deniz Aşırı diye bir program var Açık Radyo'da. Hakikatli bir ada çocuğu olan Deniz Pak yapıyor. Stüdyosunu oradaki evine kurmuş ve yaptığı söyleşileri gönderiyor İstanbul'a. Ben Tuncel Kurtiz'le yapılan programı dinledim. Benle de konuştu Deniz. Anılarda kalan sakinlikten söz ettik. İyiydi. Ada kalesi kentli istilasıyla düşmeden dinleyin Deniz Aşırı'yı. Kekiğin yerini çoktan parfüm kokusu aldı lakin! "
Henüz dinlememiş olanlar cok geç kalmadılar program hala devam ediyor.
"Bozcaadalılar,adaya yolu düşenler ve adanın kıyısına vuranlar icin..."

Madde Yazılış Tarihi: 27 Haziran 2008
Yazan:
Plati

Hiç yorum yok:

Blogta Markerly uygulaması vardır.
- Paylaşmak istediğiniz resmin üzerinde durun ve tıklayın.
- Paylaşmak istediğiniz metni belirleyin ve tıklayın.


Related Posts with Thumbnails